mandag 9. mars 2015

Photoshop: uredigert, naturlig, overdrevet

Når man holder på i photoshop er det veldig mange forskjellige funksjoner som kan gjøre et bilde helt ugjennkjennelig. Forskjellen på å redigere og manipulere et bilde er vagt, og folk har forskjellige meninger. Men vi kan se for oss at å redigere er å endre kontrast, farge, og fjerne f. eks. små urenheter eller forstyrrende ting i bakgrunnen. Manipulering blir da å endre bildet såpass mye at personen på bildet mister sine særpreg og personlighet, som f.eks. å fjerne en føflekk, eller gjøre noen tynnere, og lage større lepper, der ting på bildet blir forstørret eller forminsket.



"Dodge tool" brukes for å gjøre noe lysere, og "burn tool" gjør noe mørkere. Størrelsen på børsten og exposure kan stilles.



"Clone stamp tool" kloner en del av et bilde, og så setter du det inn der du vil. Kan brukes for å fjerne forstyrrende element osv.





"Spot healing brush tool" er et verktøy som fjerner for eksempel kviser, urenheter og føflekker ved å dra området rundt foran.




Det første bildet her er det uredigerte bildet av Sunniva. Det neste er redigert slik at det ser naturlig ut, og det nederste er overdrevet redigert, og ser veldig lite bra ut.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar